מונדיאל ועוד: הולנד-קוסטה ריקה: רד ולווט קאפקייקס

מונדיאל ועודמזל שהולנד עלתה לשלב רבע הגמר, אחרת הייתי מפספסת את המתכון הזה, עוד מתכון בסיסי שאני חולמת עליו כבר זמן רב. אני בוחרת היום במתכון הולנדי, למרות שאני בעד הולנד לניצחון, וזאת משום שנצחון של קוסטה ריקה, האנדרדוג החביבה, יהיה די מדהים, ולכן בסתר ליבי אני מייחלת לו.

בכל מקרה, קאפקייס רד ולווט מקבלות את שמן (לפי חלק מההיסטוריונים, עמם אני מסכימה), מהתוצאה של התגובה הכימית המתרחשת בזמן האפיה בין הקקאו בעיבוד הולנדי (אה! הולנדי!), חומץ ואבקת האפייה. שלושת המרכיבים האלו יוצרים גוון אדמדם, שהקנה לקאפקייקס הקלאסיים האלו את שמם. היום מוסיפים לקאפקייקס האלו ערמות של צבע מאכל אדום, עליו ויתרתי, כי אני לא אוהבת צבע מאכל. לא צריך.

20140705-155531-57331526.jpg

כימיה!

אלו קאפקייקס מאוד קלילים, שנוצרים מתערובת של שמן וסוכר, כלומר ללא חמאה, ביצים, וניל, קמח, אבקת קקאו בעיבוד הולנדי, ריויון (שזה משקה שהמציאו כדי שיהיה לנשים בהריון עם צרבת משהו לשתות, ואיכשהו תפס) וכמובן הכימיה המופלאה של סודה לשתיה בחומץ 5% פושטי. אפשר גם לפתוח עם זה סתימות בצנרת. זוהי רב תכליתיות.

20140705-155532-57332665.jpg

התוצאה היא בלילת קאפקייקס אוורירית ומתוקה.

20140705-155615-57375776.jpg

במקביל, מכינים תריסת עטרות נייר בתבנית שקעים. רק אחרי שהכנתי את התבנית גיליתי שאין לי מספיק עטרות נייר, ולכן השתמשתי בשישה מנג'טים פרחוניים שעולים חצי שקל ליחידה (הון!) ובאפייה כל הדוגמא נהרסת, ובשישה מנג'טים מסיליקון. אז בואו נעשה ניסוי ונראה מה יאפה טוב יותר.

20140705-155627-57387246.jpg

מנסים לפזר את הבלילה שווה בשווה בין השקעים בהצלחה חלקית בלבד.

20140705-155703-57423680.jpg

אופים 20 דקוות לקבלת קאפקייקס אווריריים, תפוחים ורכים מאוד. משתמשים בעטרות נייר כי אין מצב לחלץ אותם מהתבנית בתצורה הזו.

20140705-155732-57452641.jpg

אחרי האפייה מוציאים את הקאפקייקס מהתבנית, לעצירת האפיה

20140705-155733-57453459.jpg

נותנים להם להתקרר לחלוטין. בינתיים אפשר להכין את ציפוי גבינת השמנת: מקציפים חמאה וגבינת שמנת, ומוסיפים אבקת סוכר מנופה לקבלת קרם סמיך

20140705-160111-57671579.jpg

כשהקאפקייקס קרים והקרם מוכן, מצפים את הקאפקייקס בכמות נדיבה של קרם

20140705-155852-57532647.jpg

זה נורא טעים

20140705-155853-57533481.jpg

אבל הקרם הכבד מונע מאיתנו מלאכול את כולם ברצף.

20140705-160031-57631403.jpg

מתקבלת עוגה מתוקה בצורה מתונה עם קרם חמצמץ (שהולך מעולה גם עם קאפקייקס גזר!). תענוג.

20140705-160033-57633020.jpg

עכשיו יאללה הולנד ויאללה ארגנטינה!

* המתכון לקוח מספר הקאפקייקס המתורגם של מרת'ה סטיוארט, שאני לא כל כך ממליצה עליו (המקור האנגלי דווקא בסדר). ניתן למצוא את המתכון פה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s