מונדיאל ועוד: מקסיקו-הולנד: עוגיות חתונה מקסיקניות

מונדיאל ועוד

הו, הולנד. לפני ארבע שנים ראיתי את הולנד בחצי הגמר, וחשבתי לעצמי:
א. מדים כתומים זה מדליק!
ב. כדורגל יכול להיות מגניב!

הרבה כדורים זרמו מאז בנחל, ואני בכלל בעד גרמניה, אבל להולנד נשאר מקום חם בליבי. מכיוון שאני בטוחה שהולנד הולכת לנצח הערב, ומכיוון שאני משוכנעת שנראה אותם ברבע הגמר ואף אחר כך, החלטתי להכין את המאפה ההולנדי (והוא שווה!) בשלב הבא, ולהישאר בדרום אמריקה (מרכז, אם להיות מדויקים).

העוגיות של היום, עוגיות חתונה מקסיקניות (פולבורון), הן מתכון שאני מחכה כבר הרבה זמן להכין. מקורן בכלל בספרד, והן נפוצות בכל דרום אמריקה. הן כבדות, נימוחות מאוד, מתפוררות ואגוזיות. מעולות עם תה או קפה, הן מתוקות ופריכות במידה. במקסיקו, הן כיבוד פופולרי לחתונות וחגים, ותכף תבינו למה.

התכוונתי להכין את המתכון של מרת׳ה שמבוסס על פקאנים, אבל מכיוון שבאף סופר בתל אביב לא היו פקאנים בשבת (ובקרוב לא יהיו סופרים בשבת!), בחרתי במתכון שמבוסס על שקדים. המתכון דרש, ואני קניתי שקדים גרוסים, אבל אולי עדיף טחונים. החלטה שלכם.

מתחילים עם הקרמה של חמאה וסוכר.

image

מוסיפים וניל, קמח ואגוזים, ומערבבים להטמעה

image

וזה הכל. אפשר בלישה, אפשר במיקסר, שתי דקות עבודה. עכשיו מעבירים את הבצק שהתקבל לקירור של שלוש שעות. הבצק המתקבל פירורי מאוד, אבל עם ידיים פושרות אפשר לכדרר אותו לכדורונים קטנים.

20140629-195441-71681646.jpg

את הכדורים שולחים לתנור

20140629-195851-71931054.jpg

הם יוצאים אחרי רבע שעה, נראים בדיוק אותו דבר, אלא שעכשיו הם קשים ופריכים. מעבירים לקירור מלא על רשת קירור

20140629-192319-69799279.jpg

ואז לסיבוב בקערה של אבקת סוכר, לקבלת המראה האופייני והמתיקות העוטפת.

20140629-192305-69785289.jpg

העוגיות מתוקות, פירוריות, מושלמות.

20140629-192202-69722728.jpg 20140629-192118-69678568.jpg

 

זו היתה מקסיקו, עכשיו יאללה הולנד.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s