אופים עם מרת'ה: עוגיות שוקולד צ'אנקס.

יש איזה סיפור, על איך ביתה של מרת'ה כתבה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס כשהיא היתה בת 12, והעוגיות מיד נהפכו להצלחה ענקית. העוגיות שלה היו עתירות בחמאה, ולכן למעשה דקיקיות פריכות ומתוקות. אני, עקרונית, לא אוהבת עוגיות פריכות. כלומר, כן, אני אוכלת את עוגיות ה-37% שוקולד צ'יפס, ואני אוכלת גם ביסקוויטים וכו', אבל מעדיפה עוגיות שמנמנות ועוגתיות. לכן במתכוני העוגיות שלי אני בדרך כלל מפחיתה את החמאה בחצי, משום שהיא זו שמניבה את העוגות הפריכות (שזה מעניין, כי הייתם חושבים שיותר שומן = יותר רך, כמו במאפי שמרים. אבל אם עוגיות חמאה הן פריכות, אני מניחה שאני יכולה להאמין לזה גם בלי להבין את הכימיה). אגב, גם הפחתת מספר הביצים הופכת עוגיה לפריכה יותר, שזה מעניין, כי זה דווקא מפחיד את כמות השומן. בקיצור, אפיה היא אלכימיה, למעשה.

P1020948

בכל מקרה, בספר של מרת'ה יש שלושה מתכוני עוגיות פשוטות, וזה השלישי שבהם. את השניים הקודמים, עוגיות שוקולד פאדג' ועוגיות שוקולד לבן כבר אפיתי, ואחרי שאפיה מורכבת יותר השתבשה לי, נשארתי עם עוגיות פשוטות. אז הפור נפל על אילו.

כרגיל, מתחילים עם חמאה וסוכר.

P1020957

מוסיפים ביצה אחת וחלבון אחד ווניל, כדי לשמור על עוגיה פריכה. כמובן שבביצה הראשונה שניסיתי להפריד, החלמון התפצח בזמן שבירת הביצה, ולא יכלתי לעשות עם זה כלום (אגב, ההפרדה במקרה הזה לא חייבת להיות מדוייקת, זה לא כמו קצף חלבון שיהרס ממעט שומן. אבל החלמון ממש התפצח). נו טוב, כך היתה לי ביצה לשניצלים של יום המחרת.

P1020956

P1020955

ואז מוסיפים את המוצרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח), בשתי נגלות.

P1020959

מערבבים רק עד שהקמח נטמע. יהיה עוד ערבוב עם השוקולד, ואנחנו לא רוצים עיבוד יתר.

P1020960

ואז מוסיפים את השוקולד. ערמות על ערמות של חתיכות שוקולד. באמריקה, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, אפשר לקנות שקית של שוקולד צ'אנקס. בארץ אנחנו צריכים לעבוד ולחתוך (ועדיף כשהשוקולד בטמפרטורת החדר).

P1020949

מדובר ב-340 גרם שוקולד, אז זה הרבה חיתוך

P1020950

אבל אם הסכין חדה מספיק והשוקולד רך מספיק זה עובר מהר.

P1020951

ומערבבים

P1020961

מה שמתקבל הוא cookie dough קלאסי – נימוח, מלוח במידה ומתוק במידה, מהסוג שאפשר לנשנש קערה שלמה ממנו ואז לשנוא את עצמך.

P1020962

אבל ברצינות, זה בצק סופר נוח שאפשר להכין ממנו כדורים בקלות ולשלוח לאפיה. אני בחרתי, שוב, בעוגיות קצת יותר קטנות ממה שמרת'ה ממליצה, כי אני אוהבת כשיש יותר.

P1020964

העוגיות השתטחו די יפה, אבל לא יותר מדי. עוגיה אחת אפילו נתפסה באמצע מיטוזה!

P1020965

צילום במיקרוסקופ מגלה את שלב המיטוזה!

מיטוזה

אני די מרוצה, כי העוגיות יצאו רכות מבפנים אבל פריכות מבחוץ, ולא השתטחו לחלוטין. אני נותנת לעצמי את הקרדיט למרות שלא עשיתי המון בשביל להגיע למצב הזה. התנור היה בדיוק בטמפרטורה המתאימה, מה שנתן מכת חום לחוץ העוגיות, ששמרו על הפנים הנימוח.

העוגיות מפוצצות בשוקולד, והבצק המעט מלוח נותן קונטרה מושלמת. כאילו, תראו:

P1020966

זה לא אמור להיות חוקי.

יצאו המון עוגיות. המון. קופסה אחת הגיעה לעבודה ונטרפה לשמחת האוכלים. קופסא שניה הגיעה לבוסקואים והם אמרו שהיה טעים.

P1020967

אני שוקלת להחליף את המתכון הקבוע שלי בעוגיות האלו, עם הפחתה של מעט מכמות החמאה. הן עד כדי כך מוצלחות.

מתכון.

2 מחשבות על “אופים עם מרת'ה: עוגיות שוקולד צ'אנקס.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s