המבורגר עם צ'יפס ירוקים

לא התכוונתי בכלל לכתוב פוסט. לא התכוונתי לצלם, לא התכוונתי לחכות בין השלבים, רק רציתי לאכול ארוחת צהריים.

הכל התחיל כמה שעות מוקדם יותר, כשהשכמתי קום בשביל להגיע לתור לרופא השיניים, שאיימס של לפני שבועיים, בבירור צעירה יותר וטיפשה יותר, קבעה לשמונה וחצי. התור הסתיים בתשע וקצת, ויצאתי לסיבוב הקניות שלי. התכוונתי לקנות חזה עוף סגפני ולהקפיץ אותו עם ירקות. כבר כמה ימים שהתחשק לי המבורגר, וחשבתי אולי להזמין בערב מוולפנייטס או אפילו ללכת לאכול, אבל רק כשהגעתי לקצב, בחרתי את חזה העוף והשניצלים, וראיתי שספיישל היום שלהם הוא המבורגר אנטריקוט, החלטתי לזרום עם זה. לא הזיק שחבילה של ארבעה המבורגרים עולה כמו המבורגר יחיד במסעדת המבורגרים סבירה (האמת שהיום גם מקדונלד'ס סופר יקר [אוי ואבוי, ברחה לי קצת זקנה שם הרגע. "זוכרים את הימים שארוחה במקדונלד'ס עלתה 25 שקלים? וכרטיס לסרט 18? וכולם אהבו אחד את השני?". בעע]), ושהם מוכרים גם לחמניות עבות וריחניות שם. שמחה וטובת לבב, שמתי פעמי אל הירקן.

אני מתה על ירקות ולכן מתה על הירקן שלי. הכל תמיד יפה וטרי, המחירים טיפה יותר יקרים מבסופר אבל אי אפשר להשוות את הסחורה. קניתי (בין היתר) שעועית ירוקה טריה, שטעימה פי מליון משעועית קפואה ספוגית ועצובה.

תכננתי להכין את ההמבורגר עם ביצת עין מעל ומעט ירקות, אבל כשראיתי כמה יפה ההמבורגר החלטתי לא להאפיל עליו ולתת לו את הכבוד.

P1020887

המבורגר אנטריקוט מעלף

ראשית, חרכתי את הלחמניה על המחבת. זו הזדמנות טובה לחמם היטב את המחבת.

P1020896

חתכתי עגניה אדומה ומהממת

P1020889

שמתי את ההמבורגר על המחבת הלוהטת עם טיפה שמן, שלא ידבק לפני שהשומן מספיק להתמוסס.

P1020895

הוספתי טבעות בצל שמנות

P1020897

P1020898

כשההמבורגר היה שחום משני הצדדים אבל עדיין רך (הבשר צריך להיות רך בערך כמו הסנטר שלכם. הכללים האלו קצת שונים בקציצות, אבל בגדול הם מדד מוצלח), הוצאתי מהמחבת והעמסתי על הלחמניה.

P1020899

בצל מעל

P1020900

עגבניה מעל

P1020901

וזה הכל

P1020903

מה עוד צריך בחיים?

P1020904

אחרי ארוחה כזו כל שנשאר הוא ללכת לנמנם ולהתאהב מחדש בשרה סילברמן (או כל פרק אחר של קומיקאים במכוניות הולכים לקפה, אני לא מכריחה, היא פשוט האישה הראשונה והיחידה בסדרה הזו, ואני מאוהבת בה).

6 מחשבות על “המבורגר עם צ'יפס ירוקים

  1. אני במוד אפיה ובא לי משהו חדש שאף פעם לא הכנתי.
    מבין כל מה שהכנת עד היום (שמכיל שוקולד), מה הכי מומלץ?..

  2. פינגבק: הצעת הגשה: קבבונים ברוטב עגבניות | קסטיאל ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s