אופים עם מרת'ה: בראוניז!

אתם חייבים להודות שאין הרבה בלוגים שמפרסמים פוסט על ספרות שואה, ואז מתכון בראוניז. לכן אני חושבת שאני הבלוגרית המובילה בז'אנר השואה ושוקולד (שלא לדבר על התמחות בפאתט!). אבל אל דאגה, בשבוע הבא אתמקד באלפי השמלות שקניתי, מברשות האיפור, והנעליים המעלפות, ואשמור על רדידות אופטימלית.

בשבוע שעבר נתתי לחברותי למשרד שלוש אפשרויות למאפה הבא שאביא לעבודה: Stickybuns מעלפים בטעם פקאנים ומייפל, מאפה שמרים במילוי משמש טרי (מסתבר שהעונה שלהם נגמרה כבר), ובראוניז. והן בחרו בבראוניז! האופציה ששמתי שם סתם כי היא האופציה הקלה בשבילי. אבל אני לא מתלוננת. פשוטי העם אוהבים מה שפשוטי העם אוהבים (באהבה, הכל באהבה).

P1020848

תכל'ס, בראוניז זה מתכון ממש פשוט. לא הכנתי אלפים כאלו בחיי, אבל תמיד כשאני צריכה עוגת שוקולד אני משתמש בבראוניז במקום (נניח, כשאני מכינה לאמא שלי את פיצת השוקולד עם בננות מקורמלות וקרם שוקולד. אני באמת צריכה להכין את זה שוב…). אני אוהבת את הפאדג'יות של הבראוניז, וההכנה, כאמור, ממש פשוטה. אפילו לא מלכלכים את המיקסר.

האמת שהבעיה הכי גדולה שלי עם בראוניז היא בחיתוך שלהם. זוכרים את הקושי שלי לקרר דברים עד הסוף? אז בבראוניז אני תמיד מוציאה אותם מהתבנית מוקדם מדי ומקבלת פירורים וקוביות עקומות במקום חתיכות בראוניז מושלמות. אמא שלי קנתה לי תבנית בראוניז (מהסדרה של קרין גורן, אם כי היא לא היחידה שמשווקת אותן). התבנית עצמה נחמדה: תבנית מרובעת נון-סטיק עם תחתית מתפרקת. ככה שזו כבר תבנית שכדאי שיהיה בבית. הרכיב הנוסף שחותך את הבראוניז נחמד, אבל ממש לא הכרחי.

P1020853

תחתית מתפרקת. רואים? הלק שלי מבצבץ!

בכל מקרה, כאמור, בראוניז זה ממש פשוט (תתעלמו מהקשקושים שלי ותראו שזה מתכון ממש קצר).

ראשית, ממיסים שוקולד וחמאה על באן מרי. בדר"כ אני ממיסה במיקרו, ואם אני משקיעה אז בסיר (לא באן מרי, ממש סיר על האש). אבל פה השתמשתי בקערה ממתכת אז זרמתי.

P1020841

בהתחלה השוקולד נמס והחמאה קרה.

P1020842

אחר כך החמאה מתמוססת.

P1020843

ואז מתקבל שוקולד מומס בהיר ומבריק, שצריך לזכור שהוא מלא בחמאה כדי לא לאכול אותו עם כפית ישר מהקערה.

P1020844

נותנים לשוקולד להתקרר עד שהוא בטמפרטורת החדר. מיד אחר כך מוסיפים סוכר.

P1020849

ואחר כך את הביצים, אז אפילו אני הצלחתי לתת לו להתקרר, כי לא רציתי בראוניז חביתה.

P1020850

מוסיפים את הביצים הטרופות לאט לאט לתערובת. מרת'ה מציעה להוסיף את הביצים אחת אחת ולטרוף. אני מעדיפה לטרוף את הביצה בנפרד טרם ההוספה לתערובת השוקולד החם (הביצים אצלי יוצאות מהמקרר, אז יש הבדלי טמפרטורות), אבל יש גבול ואני לא אטרוף אחת אחת, אז אני פשוט מוסיפה לאט לאט את הביצים הטרופות. רואים? שני משפטים על הפעולה הכי טריוויאלית. קשקשנית. [פעם בדייט גרוע כשקלטתי שהדייט מתלהב ממני יותר מהרצוי הקצנתי את הקשקשנות שלי לרמה בלתי נסבלת, ונראה שזה רק גרם לו להתלהב יותר. גברים.]

P1020852

אחרי הביצים מוסיפים קצת מלח (הכי חשוב!) ותמצית וניל.

P1020855

מוסיפים את הקמח ומערבבים.

P1020857

יוצקים את התערובת לתוך התבנית המרופדת בנייר אפיה. תכל'ס אפשר לוותר על נייר האפיה בתבנית הספציפית הזו, אבל כבר חתכתי את נייר האפיה שיהיה בגודל מתאים ואז הוא נקרע לי והתקמט ונהרס לכל שימוש אחר, אז השתמשתי בו. גם שימנתי את התבנית ונייר האפיה, למרות שזה מיותר לגמרי, אבל מרת'ה אמרה.

P1020856

מלאכת מחשבת של התאמת נייר האפיה המתאים לתבנית המתאימה

P1020858

אופים 40-45 דקות.

P1020859

החץ עקום! לא שמתי לב בזה עד לרגע זה.

מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי, ואז חותכים את הבראוניז לקוביות. אני השתמשתי בחותכן של התבנית, אבל הבראוניז המתקבלים עצומים, אז חתכתי את החתיכות שמתקבלות לחצאים.

P1020860

לקחתי לעבודה, וכל הבראוניז נגמרו לפני הצהריים.

P1020861


פאדג'י מבפנים, פריך מבחוץ.
עוגה מתוקה לישראל חזקה.
בראוני.

מתכון.

5 מחשבות על “אופים עם מרת'ה: בראוניז!

  1. נראה באמת לא מסובך. משהו שגם אני יכולה להכין.

    כמו כן, אשמח אם גם את תכיני לי 🙂

    שאלה – אם רוצים להוסיף דברים לבראוניז (שוקלוד לבן צ'יפס או אגוזים או ווטאבר – אפשר לעשות את זה במתכון הזה או שזה לא מתאים?

    • כן זה ממש ממש פשוט. קערה אחת, בלי מיקסר, בלי הפרדות ביצים וכו'.

      וריאציות: אגוזים תמיד אפשר להוסיף לעוגות בחושות, כי הן לא ממש משנות את המרקם או את ה"כימיה" של הדברים. כמובן שצריך לדעת כמה להוסיף, אבל אגוזים זו לא בעיה. שוקולד לבן בעיני קצת ילך פה לאיבוד, אבל אפשר.
      אפשר גם להוסיף כמה כפיות של חמאת בוטנים אחרי שהבראוניז כבר בתבנית, ועם סכין לעשות דוגמת שיש של חמאת בוטנים.
      יש גם המון דברים שאפשר להוסיף מעל, אחרי שהבראוניז מוכנים. קרמל, רוטב בוטנים, בננות מקורמלות ועוד. אגב, הבראוניז הכי טעימים שאי פעם הכנתי היו בראוניז מנטה מעלפים שהכנתי למישהי ליום ההולדת. הם היו משהו כזה – http://4.bp.blogspot.com/-kjD8eIywjrc/Tai-zUjZ2FI/AAAAAAAABvQ/LFvzzc7GAGc/s400/MintBrownies.jpg (רק בלי הירוק, כי זה צבע מאכל), וכולם אהבו, לא רק חובבי שוקולד מנטה.

  2. פינגבק: אופים עם מרת'ה: עוגיות דאבל-שוקולד-בראוניז | קסטיאל ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s