פוסט שבועות: סדנת בישול וגבינות של גד

לקראת שבועות, לצד הסדנה השנתית של תנובה, זכיתי גם בסדת גבינות של גד, בלגעת באוכל. בשונה מהסדנאות של תנובה, שהיו פרושות בחנויות קולינריות בכל הארץ, והיו מיועדות לקהל המאוד רחב (ולכן היו עשרות סדנאות, קצרות וחוותיות), הסדנה של גד היתה ברשת לגעת באוכל בלבד (שלה ארבעה סניפים בלבד ברחבי הארץ), והיו ארוכות ומקיפות יותר. בסדנה של תנובה כל אחד הכין שתי מנות אישיות, כאשר הכל היה מוכן, מדוד, שטוף ומופשר. לא קמנו מהכיסאות לאורך כל הסדנה, ועיקר העבודה היתה בערבוב.

מתכונין

הסדנה של לגעת באוכל היתה פעילה יותר, והתנסינו בהכנת מתכונים של ממש, אותם אכלנו בסיום הסדנה. כל זוג היה אחראי על מנה אחת, כאשר בחלק מהמנות שדרשו הרכבה מסובכת, היה שיתוף פעולה של כמה זוגות. יש לי ביקורת על ההתנהלות של הסדנה, היה קצת מבולגן מדי, לא כל הכלים והחומרים היו נגישים מיד, וזה גרם לקרטוע לאורך הסדנה. אבל הסדנה כן נתנה רושם מקצועי והפעילה אותנו לאורך שעתיים, ובשביל סדנה שניתנה בחינם למשתתפים בפעילות של גד, זה בהחלט מרשים. בסיכומו של דבר נהנינו (במיוחד נהניתי מהביקור בחנות, כי כפי שכבר סיפרתי, זה השופינג החביב עלי. החנות קצת יקרה וכבר מצאתי את המוצרים במחיר אטרקטיבי יותר במקומות אחרים, עליהם כבר המלצתי פה), אם כי כן השתכנעתי שחוסר החיבה שלי למין האנושי ימנע ממני לפתח את תחביב האפיה שלי במסגרת לימודית שכוללת עוד אנשים חוץ ממני.

נתחיל עם המנה שאני ואמא שלי הכנו, למרות שהיא לא היתה הכי מוצלחת שם (אבל כן מאוד טעימה): מאפים אישיים בבצק פילו. המתכון בכלל דיבר על כיסונים בבצק פילאס, אבל החלפנו את הבצק בבצק פילו דקיק, והשארנו את המאפים פתוחים. השימוש בפילו (בצק דקיק ונטול שומן) איפשר להשתמש במילוי לא מאוד יציב, שלא הכיל ביצים או קמח. זה הוביל למנה שיכולה להיות לגמרי נטולת שומן (אם מוותרים על הקשקבל ומשתמשים בגבינה רזה יותר במקום).

IMG_1458

טיגנו יחד בצל, כרישה ושום, עד להזהבה. הוספנו תרד (מדליונים. אני הייתי מחליפה בתרד טרי), קיררנו, והוספנו גבינת קשקבל מגוררת. מעטפות הפילו נוצרו מדף פילו שנחתך לריבועים קטנים. ארבעה ריבועים קטנים כאלו נערמו יחד (עם הברשת שמן זית בין השכבות), והוכנסו לתבניות שקעים, לקבלת המראה המעוטר. מילאנו בכמה כפות של המילוי שהכנו, ומעל הכל פיזרנו בולגרית 5%, ושלחנו לאפייה. מנה מאוד פשוטה להכנה, והתוצאה מרשימה וגם טעימה.  הגשנו עם צזיקי שהכנו במקום.

IMG_1456

המנה המוצלחת ביותר, בעיני, היתה של סלקים בתנור על מצע של לבנה, כדורי מוצרלה פריכים ועלי בייבי.

IMG_1459

המוקד של המנה והחלק הטעים בה הוא סלקים פרוסים  שנצלו בחום גבוה יחד עם בצל סגול, שמן זית, תבלינים ומעט סוכר חום. אחרי שהתערובת הזו יצאה מהתנור נשנשנו קצת ממנה בהחבא, והיא היתה פשוט פנטסטית. מתוקה-חריפה עם טעם עמוק ועשיר. בעיני היה צריך להגיש את הסלקים כמו שהם, אולי על מצע לבנה, עם סלט בצד. בפועל הרכבת המנה גרמה לסלקים להתקרר, ואני בכלל לא אוהבת עלי בייבי, אז הטעם שלהם רק קלקל את הסלק המעולה. כדורי המוצרלה בכלל היו מיותרים – מדובר בכדורי בייבי מוצרלה, טבולים בביצה ובפנקו, ומטוגנים בשמן עמוק. גבינה זה טוב וטעים, אבל למה לטגן אותה בשמן עמוק?! משהו גם השתבש בטיגון, והגבינה נמסה ונשארנו עם כדורי פנקו ריקים. בסיס המנה מצויין, כל המסביב רק קלקל.

מנה מצויינת אחרת היתה של סלט זוקיני, שעועית ועגבניות שרי קלויים, עם מוצרלה. הזוקיני ועגבניות השרי נחתכו ונצלו בתנור. לאחר מכן עורבבו עם עלי נענע וכדורי מוצרלה להרכבת הסלט. המתכון המקורי הוא עם בולגרית במקום המוצרלה, והטעם העז של הבולגרית אכן יתאים טוב יותר עם שאר הטעמים המעודנים. אני הייתי צולה בתנור גם את השעועית, עד לקבלת השחמה. הסלט היה מאוד טעים, אבל היה אפשר לשפר אותו עוד.

IMG_1457

הכנו גם קישים אישיים בבצק פילאס (היו אמורים להיות בבצק עלים), במילוי גבינה ופלפלים קלויים. מנה סטנדרטית, לא משהו מיוחד או מסעיר.

לקינוח הכינו מוס מסקרפונה על מצע פירורי ביסקוויט שעורבבו יחד עם ממרח לוטוס קראנצ'י (שמכיל שבבי עוגיות לוטוס). מעולם לא אכלתי ממרח לוטוס, ומרגע שיצא הוא נשמע לי כמו ממרח מתוק יתר על המידה, וקצת מוגזם. יש דרכים אלגנטיות יותר להגיע לטעם של קרמל, והוא ממש מרגיש לי כמו שחיתות מופרזת. לא אכלתי מהקינוח, ואני בטוחה שהוא היה טעים, אבל זה לא משהו מאוד קשה כשמדובר בקינוח שמכיל בעיקר שומן וסוכר (לפחות חמאת בוטנים מכילה בוטן, שגדל באדמה, ולכן הוא ירק שורש 🙂 סתם, האמת שבוטן הוא קטניה).

IMG_1460

לסיכום ישבנו ואכלנו את הכל, והיתה לנו ארוחת צהריים קרירה, מתאימה לשרב שהיה אתמול, וטעימה.

וחוץ מזה, לא יצא לי לחלוק אתכם את המושלם בלקים – רק 8.5 שקלים (יש מבצע בסופר פארם, שני לקים של לייף ב-16.99 ש"ח), החזיק מעמד שבוע, ורוד פוקסיה. מושלם. גם בנדר אישר.

P1020630

5 מחשבות על “פוסט שבועות: סדנת בישול וגבינות של גד

  1. מאיפה את מגיעה לכל הסדנאות האלו?
    אני תמיד קצת חושדת בהן, גם בגלל הצורך לדחוף מוצרים ספציפיים למתכון, אבל בעיקר כי לא ברור מי הרכיב את המתכון. אבל הי, זה חינם. למרות שאני לא יודעת אם זה היה תורם לי יותר ממתכון ממש מפורט באינטרנט. את לפחות הרגשת שיצא לך ללמוד משהו חדש?
    אגב, רק השבוע ראיתי בפעם הראשונה את ממרח הלוטוס. איזה הזוי! אני אישית לא מתה על הטעם שלהן, אז לא ברור לי למה להפוך את זה לממרח. וגם – די קל להכין קרמל, בייחוד אם כבר משקיעים בקינוח.

    • על הסדנה הספציפית הזו שמעתי בפייסבוק. היתה פעילות של גד – לתת טיפ סודי לבישול – וכל מי שהשתתף הוזמן לסדנה (אני, אגב, המלצתי על שמנת חמוצה, המצאת המאה!).
      כאמור, הסדנאות של תנובה נחמדות ברמה של שעה נחמדה וקצת מוצרים. הסדנה של גד היתה יותר משמעותית, וכן למדנו קצת דברים חדשים (לא דברים פורצי דרך, אבל אפילו ברמה שמעולם לא יצא לי לעבוד עם בצק פילו). אני בטוחה שיש סדנאות כאלו גם בתשלום (על הסדנה של תנובה אין מה לגבות כסף, זה באופן ברור משהו שיווקי ותו לא. לגבי דחיפת המוצרים – לגמרי. אבל את יודעת למה את נכנסת ולוקחת את זה בחשבון. בגדול גד זה גבינות, ולא הרגשתי שדחפו. בתנובה כל המוצרים הוא מהתאגיד (גם אוליביה, סנפרוסט וכאלו הם תנובה), ושם זה היה יותר מורגש. אבל כמו שאמרת – חינם, וזה 🙂

      לגבי לוטוס: בדיוק היום הכנתי ריבועי קרמל ואגוזים (פוסט בהמשך השבוע), ונזכרתי כמה אני שונאת להכין קרמל. אבל הטעם שלו, והמרקם כשהוא מוכן לא משתווה לעוגיות לוטוס (שתמיד יש להן טעם לוואי שרוף ומריר). בגדול בכל מקרה שמשתמשים בממרח לוטוס אני הייתי מחליפה בנוטלה (אם כבר ללכת על ממרח, לפחות שיהיה שוקולדי). גם מתכונים עם עוגיות לוטוס אני מחליפה בעוגיות שוקולד צ'יפס או אוריאוס. בקיצור, משהו עם יותר נשמה 🙂

      • עכשיו כשאני חושבת על זה לעומק בשבילי הכנת קרמל היא קטע של hit & miss , אבל כמו שאמרת – בעיני אין קשר בין קרמל נורמלי לטעם של העוגיות לוטוס. אין לי בעיה עקרונית עם תחליפים וממרחים ל'דבר האמיתי' – לא מזמן טעמתי עוגה ממש טובה ששמו בה טופי קרמל מומס(!!!) בין שתי שכבות, במקום לערבב קרמל ושמנת, וזה יצא מעולה.

        • זו דרך מאוד אמריקאית להכין קרמל. הכנתי ככה לפני כמה שנים כשהכנתי עוגת יום הולדת לאחותי, וזה יוצא מעולה. רק יקר משמעותית מקרמל הום מייד (מטבע הדברים). אבל זה באמת סתם קיצור דרך (עוגיות הקרמל הן פשוט קרמל מוקשה), ולא שימוש במוצר שונה בתכלית (מבחינת מרקם, טעם, מרכיבים וכו').

  2. פינגבק: סדנה איטלקית | קסטיאל ועוד

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s