אופים עם מרת'ה: עוגיות שוקולד עם הטבעת עוגת גבינה

נתחיל מהסוף: מדובר בעוגיות הכי טעימות שהכנתי עד היום. עוגיות השוקולד צ'יפס המפורסמות שלי (שביום מן הימים אעלה את המתכון שלהן) סופר טעימות, אבל לא כמו העוגיות האלו. מדובר בעוגיות חמאה נימוחות בטעם שוקולד, במילוי גבינה אפויה מתקתקה. הגבינה מתוקה מדי, העוגיה לא מאוד מתוקה ונימוחה, המרקם של שתיהן מדוייק, ויחד זו עוגיה אלוהית. ממש כך. נמסה בפה וטעימה. הידד למרת'ה.

IMG_1404

אליה וקוץ בה: המתכון הנהדר הזה לא כזה מהיר, והתוצאה לא יפה כמו העוגיות של מרת'ה. אבל הכנתי את הוריאציה השוקולדית, ובעיני היא יפה מספיק.

אז בואו נתחיל (כלים חדשים! הידד!).

IMG_1405

מתחילים עם מלית הגבינה, שמבוססת על גבינת שמנת, מעט שמנת חמוצה, סוכר וחלמונים. המלית יצאה לי צהובה. לא יודעת אם הבעיה בחלמונים שאני משתמשת בהם (שלא נראים כתומים במיוחד), אבל עוגות גבינה אפויות תמיד יוצאות לי צהבהבות. הייתי אומרת שאולי הבעיה באפיה בחום גבוה, אבל כבר המלית צהובה. המלית טעימה ומתוקה, והייתי מוסיפה לה גרידת לימון, לעוגיות מושלמות עוד יותר.

IMG_1410

אגב, בשביל המתכון הזה יש להפריד ביצים. אני מכירה את כל הטריקים להפרדת ביצים – להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר, להשתמש בביצים קרות (הטיפ של מרת'ה), להשתמש באביזר הפרדה, להשתמש בבקבוק היפני המטופש ההוא. אז הנה אני חושפת בפניכם את שיטת הפרדת הביצים המוכחת שלי – עוד לא נשבר חלמון! אני מקווה שתעריכו את הלהטטנות בצילום 🙂

ראשית, שוברים את הביצה לצלחת.

IMG_1406

בעדינות, דוחפים את האצבעות מתחת לחלמון.

IMG_1407

עורמים את החלמון על היד, ומעבירים אותו לספל. החלבון נוזל בין האצבעות, אבל החלמון יציב מספיק.

IMG_1408

 

וחוזר חלילה.

IMG_1409

כשהכנתי את העוגיות האלו, מיד בתחילת ההכנה, התגלגלה ביצה מהשיש והתרסקה על הרצפה. היא היתה בקרטון חדש שקניתי, ואני חושדת שהיא היתה מקולקלת, ולכן התאבדה למען בריאות ילדנו. תודה לך, ביצל'ה.

אחרי שתערובת הגבינה מוכנה, היא הולכת למנוחה במקרר, שם היא אמורה להתייצב מעט. שלי נשארה די נוזלית, ואני מהמרת שזה בגלל שלא הקצפתי את הגבינה בתחילת ההכנה. אבל היתה לי תקלת מיקסר.

בזמן שתערובת הגבינה נחה, מכינים את עוגיות החמאה. במקור, שמים כמויות עתק של חמאה עם סוכר וקמח, לקבלת בצק נימוח ומהמם. בוריאציה שאני הכנתי, הוספתי 50 גרם שוקולד מריר מומס, ועוד שלוש כפות קקאו. זה חצי מכמה שאמורים להוסיף, ובעיני זה ממש מספיק (וזה גם מה שהיה לי. תבעו אותי).

IMG_1411

חמאה

IMG_1412

בצק חמאה-שוקולד

מתקבל בצק חום ויציב, ממנו מכדררים כדורים בגודל כף שטוחה (כף מדידה, כמובן). את השלב הזה היה ראוי לצלם, אבל שכחתי.

דוחפים את האגודל לתוך כל עיגול, לקבל ההטבעות. אפשר לעשות את זה עם המאחורה של כף עץ, אבל אני לא מאמינה בכפות עץ, אז לא. אלוהים נתן לנו אגודלים נגדיים בשביל המטלה הזו בדיוק! אז נשתמש בהם!

IMG_1415

אופים את העוגיות 10 דקות. לאחר מכן מוציאים מהתנור, ממלאים במלית הגבינה, ומחזירים לעוד אפיה קלילה של 7-9 דקות.

IMG_1418

לפני האפיה

IMG_1420

ואחרי

באמצע האפיה תקף אותי רעב, אז כיבדתי את עצמי בקצת קוטג'. יש דבר יותר טעים? אה, כן, העוגיות האלו. בשבילן שברתי צום מתוקים של חודשיים וחצי, ואכלתי אחת חמה מהתנור (מעולה מעולה), ועוד אחת למחרת (מצויינת מצויינת). בחזרה להתנזרות.

IMG_1417

נשמע פשוט? בהחלט. אלא שאחרי הנגלה הראשונה של העוגיות, התרגשתי יתר על המידה, ומילאתי את הבצק הנא, ושלחתי לאפיה. היו קצת נזילות וזה קצת פחות יפה, אבל לא נראה שיש פגיעה ממשית בטעם.

מלית הגבינה, כנראה בגלל שלא התייצבה, תפחה מעט באפיה, ואז שקעה. גם זו בעיה ויזואלית ולא של הטעם. אה, ונשארה המון מלית גבינה. אפיתי אותה בגביעי סיליקון, אבל היא מתוקה מדי ובלתי אכילה מחוץ לעוגיות.

הכי טעים חם מהתנור, או למחרת, אחרי צינון.

IMG_1423

לסיכום: הייתי מפחיתה את כמות המלית ב-40%, או מוסיפה גבינת שמנת (אבל זה היה משנה את הטעם, וחבל). טעים לאללה.

הטועמים כולם נהנו מהעוגיות. בעבודה הן היו להיט, וחוץ ממישהו אחד שהתלונן על החמאתיות של העוגיות (הן כל כך טעימות ששקלתי להכין אותן בלי המלית), כולם חזרו לעוגיה שניה, שלישית ועוד. בהחלט מתכון מומלץ, הידד למרת'ה!

5 מחשבות על “אופים עם מרת'ה: עוגיות שוקולד עם הטבעת עוגת גבינה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s